Slušajte svoje tijelo

Četiri tajna signala stresa: Zašto se javlja jaka glavobolja čak i kada nas više ništa ne muči?

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 10:33 16.09.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0
0 dijeljenja

Zbog stresa čak možete sanjati i svakakve katastrofe

Ako ste kronično pod stresom zbog svakodnevnih poslovnih ili privatnih problema, simptomi su obično suptilniji i teže se prepoznaju.

Ovo su neki od neočekivanih simptoma stresa:

VIKEND GLAVOBOLJE

Nagli prestanak izloženosti stresu može uzrokovati pojavu migrena, tvrde stručnjaci. Zato, držite se navika spavanja i prehrane kao tijekom radnog tjedna kako biste isključili (ili umanjili) utjecaj drugih faktora.

JAKI MENSTRUALNI GRČEVI

Žene koje su pod utjecajem stresa dvostruko češće osjećaju menstrualne bolove nego žene koje nisu pod tenzijom, a i bolovi su mnogo jači.

Stručnjaci kažu da stres narušava hormonsku ravnotežu, što uzrokuje bol. Fizička aktivnost reducira razinu stresa i ublažava bol, jer smanjuje aktivnost simpatetičkog živčanog sustava.

BOL U VILICI

Može biti posljedica (nesvjesnog) škrgutanja zubima noću, što se obično pogoršava dok je osoba pod stresom. Ako je to vaš problem, pitajte svog stomatologa za specijalne štitnike za zube koji se nose noću.

BIZARNI SNOVI

Snovi obično progresivno postaju pozitivniji pa se tako većina ljudi budi bolje raspoložena nego što je bila prije odlaska na spavanje. Kada je osoba pod stresom, češće se budi, remeti ovaj prirodni proces snova i omogućuje priljev negativnih slika i osjećaja.

Potrudite se spavati sedam do osam sati i izbjegavajte konzumiranje kave i alkohola u večernjim satima.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 10:33 16.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr