Što kažete?

Zanimljivo: Zašto mame nikada ne sjede i uvijek su tu kada ih djeca trebaju?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:04 25.08.2017 / Rubrika:
Foto: Donnie Ray Jones/flickr
0

Mame su stalno na nogama i to iz više razloga

Rijetko kada ćete vidjeti neku mamu da bezbrižno sjedi dok je oko nje hrpa prljavog rublja ili suđa. Ili dok se djeca igraju sama u njezinoj blizini. Nemoguć prizor. Čak i kada su umorne i ne mogu više, one daju zadnji atom snage kako bi sve bilo na svojem mjestu. Pop Sugar prenosi pet glavnih razloga zašto zapravo mame nikada ne odmaraju.

Dijete kao tjelovježba

 

Dijete traži pažnju i od mame želi da sjedi s njime dok gledaju animirane filmove ili da se zajedno igraju i crtaju, ukratko sve što možete zamisliti da dijete radi, mora raditi i mama. Iako sve započne nevinim gledanjem televizije vrlo se brzo pretvori u sjedenje malog djeteta na maminim leđima, čupanje kose, trčanje po stanu ili lizanje mamine kože. Čišćenje kuhinje sada zvuči puno bolje.

Nitko drugi ne primjećuje prljavo rublje/suđe/prašinu

Kuhinja ili kupaonica, tamo su mame. Ili peru rublje ili suđe. Nitko drugi se neće potruditi i pospremiti nered iza sebe, ali mame zato hoće.

Kućanski poslovi

S druge strane ovo je odličan izgovor. Dijete neće dolaziti do vas, a nećete ni imati grižnju savjest jer radite nešto vrlo korisno.

Previše crtića

Mame znaju napamet sve animirane filmove. Neke su gledale zajedno s djecom preko deset puta, a neke čak i više. Vjerojatno jedva čekaju da se maknu od televizije, ali onda ih opet čeka spremanje.

Nema sjedenja

Čim mame sjednu dijete će nešto tražiti. Odmah će postati žedno, gladno, htjet će ići van, igrati se ili će samo doći do vas jer želi vašu pažnju. Ako im kažete da pričekaju pet minuta, stvari će postati još gore. Nekada je jednostavnije samo ostati stajati.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:04 25.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Priča mame iz Zagreba

‘Krenula sam na WC i primijetila da iz mene viri pupčana vrpca. Mislili su da ni ja ni beba nećemo preživjeti’

Jeste li znale da se u Hrvatskoj godišnje prerano rodi gotovo dvije tisuće beba? 17. studenog bio je njihov dan, a jedna je hrabra mama iz Zagreba i sama svoju curicu zbog ozbiljnih komplikacija morala roditi u nepunom 27. tjednu trudnoće. Ona i malena prošle su pravu agoniju, no danas je, na svu sreću, sve u najboljem redu. Ivana nam je potpuno otvoreno odlučila ispričati svoju gorko-slatku priču

Povratak na Net.hr