Smijeh liječi sve

Zabavite ih: Ovo su igre kojima ćete potaknuti svoju bebu na smijeh

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:37 17.09.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0
0 dijeljenja

Dijete jedan smiješak pokazuje i daje samo svojoj majci

Otkako se dijete rodi ono je izvor radosti novopečenih roditelja, a jedna od najljepših stvari koju im može pružiti je osmijeh. Već od rođenja dijete ima refleksni osmijeh koji je zapravo instinkt poput refleksa sisanja.

Dijete jedan smiješak pokazuje i daje samo svojoj majci, a on se naziva Duchennov smiješak, po znanstvenikku koji ga je otkrio, a bebin smijeh se može izmamiti i igrama.

Pravi osmijeh javlja se u periodu od šest do osam tjedana, a kod nekih beba čak i do 12 tjedana od rođenja. Tad osmijeh postaje naučena reakcija kojom beba iskazuje svoje unutrašnje stanje, a roditelji, naravno, kad primijete prvi osmijeh stalno žele da ga dijete ponovi.

Tu se javlja problem jer se osmijeh ponavlja neredovito do šestog mjeseca. Mi vam predlažemo igre kojima ćete potaknuti bebu da se smije što više.

IGRA SKRIVANJA

Najdraža igra za male bebe. Sastoji se od pokrivanja lica i skrivanja od djeteta i zatim iznenadnog pojavljivanja. Iznenađenje nestanka i pojavljivanja praćeno grimasama lica garantirano bebu tjera na smijeh.

DOBRA BEBA

Pravite se da jedete slatke bebine prstiće na nogama i rukama tako što ćete ih nježno grickati. Pazite da ne zagrizete prejako jer su djeca osjetljivija.

GLAZBA I PJESMA

Djeca vole osluškivati zvukove, a još će ih više voljeti ako im puštate glazbu svakog dana. Uz pjesmu možete osmisliti zajednički ples ili pokrete.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:37 17.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr