Ako ništa ne pomaže

Vaša beba loše spava? Pomognite joj na ovih pet načina da brzo usne

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:30 18.09.2016 / Rubrika:
Foto: Flickr
0
0 dijeljenja

Dobar san je važan za kvalitetu bebinog razvitka

Ima li vaša beba problema sa spavanjem tijekom noći? Donosimo vam nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da vaše dijete prevlada ovaj problem. Bitno je da slijedite ove savjete, jer je za bebu jako važno da ima dobar san. Mala djeca trebaju spavati 12 sati u jednom danu, jer se na taj način razvijaju.

1. Topla kupka

Jedan od najboljih trikova koji će vam pomoći da vaše dijete dobro spava jest lijepa topla kupka. Koje dijete ne voli toplu kupku u kombinaciji s mekom masažom? Ostavite na stranu igračke i utišajte glasove kada je vrijeme da vaše dijete ide u krevet.

2. Zajedničko spavanje

Spavanje s djetetom može pomoći da ono lakše i bolje zaspi. Istraživanja su pokazala da djeca koja spavaju sa svojim roditeljima odrastaju s više samopouzdanja i s manje tjeskobe.

3. Hranjenje

Pokušajte nahraniti vašu bebu tako da je ne uznemiravate buđenjem iz dubokog sna. Ako se vaše dijete budi noću gladno, hranjenje u toku spavanja vam može pomoći. Sve što morate napraviti je to da, umjesto čekanja da se probudi gladna, nahranite vašu bebu prije nego što odete u krevet.

4. Moć mirisa

Prekrasni mirisi su još jedan ključ za čvrst san vaše bebe. Možete uspavati vašu bebu uz pomoć nekog eteričnog ulja, koje ćete držati u blizini kreveta. Ta prirodna ulja poznata su po opuštanju i liječenju tjeskobe. Međutim, eterična ulja se ne preporučuju za djecu mlađu od šest mjeseci.

5. Pažljivo u krevetić

Prijenos bebe u krevetić prije spavanja može probuditi vaše dijete. Morate to napraviti na pažljiv način. Primite bebu što bliže vama kako bi se beba osjećala sigurno i lagano je spustite u krevetić.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:30 18.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr