Dobro je znati

Ovo je sedam razloga zašto bi vaša djeca više vremena trebala provoditi izvan kuće

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 29.08.2017 / Rubrika:
Foto: Jenniferschwalm/flickr
0

Odvesti djecu u prirodu uvijek je dobra ideja

Svi smo se kao mali igrali na svježem zraku. Osim što igranje vani dobro utječe na društveni život djeteta, također će poboljšati i neke njegove vještine, a bitno će utjecati i na njegovo zdravlje. Sedam glavnih razloga zašto biste dijete odmah trebali odvesti u obližnji park donosi Pop Sugar.

Poboljšava vid

Što je dijete više vremena pred računalom i općenito na unutarnjem svjetlu njegov vid se kvari. Dok, kada je vani, prirodna svjetlost i sunce doprinosi boljem vidu djece.

Dobiva vitamin D


Ovaj vitamin, kojeg dobivamo iz sunca, pomaže kod dobivanja preporučene količine kalcija, a sprječava bolesti kostiju, dijabetes i bolesti srca u budućnosti. Mlijeko je važno za djecu, ali sunce je najbolji lijek.

Bolje će spavati

Djeca koja se često igraju vani i trče, bit će izmorena i na kraju umorna, a onda će lakše spavati.

Svjež zrak

Dobro je maknuti se iz sobe koja je puna prašine i zamijeniti ju svježim zrakom. Agencija za zaštitu prirode kaže kako je zrak u kući dva do pet puta zagađeniji nego onaj vani.

Utječe na držanje

Predugo sjedenje nije dobro za nikoga, a kamoli za djecu. Djeca bi se trebala što više kretati, a to će u većoj mjeri raditi vani nego unutra.

Povećava se koncentracija

Neka istraživanja pokazuju kako zelena površina smanjuje simptome ADHD-a.

Smanjuje stres

Baš kao i kod odraslih, priroda i kod djece smanjuje stres. Osim što dijete može u prirodu i zelenilu uživati vani, zasadite i koju biljku u kući.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 29.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Priča mame iz Zagreba

‘Krenula sam na WC i primijetila da iz mene viri pupčana vrpca. Mislili su da ni ja ni beba nećemo preživjeti’

Jeste li znale da se u Hrvatskoj godišnje prerano rodi gotovo dvije tisuće beba? 17. studenog bio je njihov dan, a jedna je hrabra mama iz Zagreba i sama svoju curicu zbog ozbiljnih komplikacija morala roditi u nepunom 27. tjednu trudnoće. Ona i malena prošle su pravu agoniju, no danas je, na svu sreću, sve u najboljem redu. Ivana nam je potpuno otvoreno odlučila ispričati svoju gorko-slatku priču

Povratak na Net.hr