SLASNO!

Svi su poludjeli za ovim čokoladnim maslacem. Evo recepta za jeftiniju verziju koju možete napraviti od 4 sastojka

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 16:47 20.11.2016 / Rubrika:
Foto: S847/Thinkstock
0
0 dijeljenja

Vjerujemo da je ova DIY verzija jednako ukusna i slasna kao i originalni čoko maslac

Jeste li znali da postoji maslac od čokolade? I također, jeste li znali da njegovu jeftiniju verziju možete napraviti same, kod kuće i onda u njoj uživati do mile volje?

Lewis Road Creamery prije nekoliko su tjedana na svom Instagramu objavili fotke ovog slasnog čoko maslaca, ali ga se nažalost može pronaći samo na Novom Zelandu, što nam baš i ne ide na ruku.

Izgleda super slasno

Introducing… Chocolate Butter made with @whittakersnz. Spread the love. #ChocolateButter

A photo posted by Lewis Road Creamery (@lewisroadcreamery) on

Maže se na kruh poput Nutelle

#ChocolateButter afternoon delight. We love your style @thebackyardcook! How do you enjoy yours, Roadies…?

A photo posted by Lewis Road Creamery (@lewisroadcreamery) on

Ali, nažalost, ne može se nabaviti kod nas

Perfect way to start your Friday. Thanks for the #ChocolateButter love, @inrhispantry!

A photo posted by Lewis Road Creamery (@lewisroadcreamery) on

No, ne brinite, portal She Knows donosi jednostavan recept pomoću kojeg ćete ovaj slasni namaz moći napraviti kod kuće, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i malo vremena.

Sastojci:

 

  • 60 grama mliječne čokolada (u komadićima)
  • 2 žlice kakao praha
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 110 grama neslanog maslaca (omekšanog na sobnoj temperaturi)

Priprema:

 

  1. Čokoladu otapajte u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku s jednom žlicom maslaca otprilike 30 sekundi, zatim smjesu promiješajte i ponovno otapajte 20 sekundi. Smjesu još jednom promiješajte kako bi se sastojci sjedinili, ali pazite da vam čokolada ne zagori. Ostavite smjesu da se hladi nekoliko minuta.
  2. Pomiješajte kakao prah, šećer u prahu i omekšani maslac, dodajte to u smjesu čokolade i maslaca koje ste ranije otopili i to je to!

Uživajte!

Iako nije sto posto sigurno je li okus apsolutno isti kao originalni čokoladni maslac, jako je fino, pišu s portala She Knows.

A ovaj prefini namaz možete kombinirati s voćem, mazati na topli tost, kruh, dvopek…i jednostavno uživati. Dobar tek!

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 16:47 20.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr