Jao!

Slučajno ste opekli jezik? Hladna voda pomaže, ali ovaj trik je još učinkovitiji (ne, ne radi se o ledu)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:19 26.08.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Dogodilo se svakome, ali bol i neugodu rješava jedna sasvim uobičajena namirnica

Prebrzo ste srknuli vrući čaj ili niste dobro procijenili koliko je pizza vruća pa ste opekli jezik? Da, to zna biti vrlo neugodno i bolno jer ste zapravo ‘spržili’ okusne pupoljke. Dobra vijest je da se najčešće radi o neznatnim opeklinama prvog stupnja kojima je zahvaćena samo površina jezika.

Bez obzira na manju ozbiljnost nezgode, crvenilo ili oticanje vam ne gine te se javlja neugoda pri žvakanju i gutanju hrane ili preosjeltjivost na određenu temperaturu tekućine. Prva stvar koju je potrebno napraviti kod takve vrste opekline jest hladiti jezik hladnom vodom (nikako ledom) nekoliko minuta. Međutim, sama hladna voda nije dovoljna jer se neugoda vraća čim prestanete hladiti jezik.

Ono što možete napraviti jest staviti malo šećera u usta i sisati ga. Zvuči čudno? Jest, ali je učinkovito. Ako se neugoda i dalje javlja, ponovite postupak koliko puta treba :)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:19 26.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr