Rizično

Nemojte reći da vas nismo upozorili: Evo koje stvari nije najpametnije nositi u torbici

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 17:45 13.11.2016 / Rubrika:
Foto: Tatiana1987/Thinkstock
0

Ako ovo imate u torbici, život vam se može zakoplicirati svakog trena

Ženska torba je rupa bez dna i to je odavno bilo tako. Unutra nema što nema – od šminke, preko planera, do rezervnog donjeg rublja, a u nekima je pronađen i alat.

Iako je ona latinska poslovica ‘sve svoje sa sobom nosim’ opravdana, sljedeće stvari nikako nemojte nositi sa sobom jer vas to može koštati i novaca i živaca.

Lozinke i pinove

Može se dogoditi da izgubite torbicu ili vam je ukradu, a lopovi bi se itekako usrećili s pinovima svih mogućih kartica. Pinove je najbolje zapamtiti, a ako nemate tako dobro pamćenje, zabilježite ih u vaš zaključan mobilni telefon.

Kreditne kartice

Kartice su većinom neophodne, ali to ne znači da ih morate nositi sve odjednom. To posebno vrijedi za post-paid kartice koje lopovi znaju jako dobro iskoristiti jer računi za kupovinu tim karticama dolaze vama na kućnu adresu.

Račune

Gomila računa u novčaniku ili torbici olakšava potencijalnom lopovu krađu vašeg identiteta, a može vas početi i pratiti ako zna gdje stanujete.

Nezaštićeni mobitel

<seeing stars in navy & gold> http://liketk.it/2pAnI @liketoknow.it #liketkit #ltkunder50 #ltkunder100 #ltkshoecrush

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on

Dakako da ne možete bez mobitela, ali dobro je znati kako ga možete zaštititi. Šifra za otključavanje spriječit će bilo koga, ne samo lopova, da zaviri u vaš mobitel i sazna ono što ne bi trebao.

Putovnica

Putovnice trebaju stajati kod kuće, osim onda kada idete na put. Ako ste u stranoj zemlji, nabavite posebnu torbicu za dokumente koja se nosi oko vrata.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 17:45 13.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr