Nemojte je bacati: Evo kako možete iskoristiti čokoladu koja je pobijelila

Image
Foto: Thinkstock, GooDween123

Svakome se dogodilo da je otvorio čokoladu kojoj je površina pobijelila

29.11.2016.
11:19
Thinkstock, GooDween123
VOYO logo

Bjelina na površini se može formirati kada čokolada, dok je uskladištena, omekša toliko da se kristali kakao maslaca otope, a molekule masnoće izbiju na površinu i formiraju nove kristale.

Jednorog čokolada postoji, u sebi ima jestive šljokice i izgleda bolje nego što smo zamišljali

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock, grafvision
Image
Foto: Thinkstock, grafvision

Čokolada se može i 'ušećeriti'. To se događa kad se voda ili vlaga probiju kroz ambalažu i otope dio šećera iz čokolade. Kad voda ispari, na površini ostaje tanki sloj šećera. Dobra vijest je što se i takva čokolada može koristiti, iako ne kao prije.

Ako pravite neku kremu ili nadjev s takvom čokoladom, bijeli sloj će se ponovno pojaviti. No, možete je koristiti kao dodatak tijestu, a može je se i jesti iako će oni s istančanim nepcem osjetiti razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo