Domaće je najbolje

Našli smo najbolji recept za ajvar kojeg možete napraviti doma i u najmanjoj kuhinji

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 10:22 19.09.2016 / Rubrika:
Foto: gojak/Thinkstock
0
0 dijeljenja

Svi se slažemo, domaći ajvar je najbolji, a pogotovo kada recept dolazi iz pera iskusnih domaćica

Zimnica je mnogima nezamisliva bez ajvara, a može biti samo od paprika ili s dodatkom patliđana. Mi smo doznali recept za najbolji ajvar ikad i možemo potvrditi da je odličan. Iskušajte se u pripremi i nećete požaliti.

Sastojci:

 

  • 7 kg rog paprike
  • 3 kg patliđana
  • 1 l octa
  • 2 l vode
  • 2 glavice češnjaka
  • malo ljutih feferona
  • 2-3 žlice soli i šećera

Priprema:

 

  1. Papriku prokuhajte u octu 2-3 minute, a patliđane 5-6 minuta. Papriku i patliđane sameljite prve, a zatim i češnjak te feferone.
  2. Sve dinstajte na 8 dcl ulja na laganoj vatri oko sat i pol. Ajvar staviti u tople staklenke te ih smjestiti u toplu (ne vruću) pećnicu.
  3. U svaku staklenku na ajvar staviti po jednu žlicu ulja da se napravi korica i da ajvar ne dobije zrak. Staklenke zatvorite tek sljedeći dan.
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 10:22 19.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr