Mljac!

Najbolji pekarski krumpir koji ste ikad probali: Morate mu dodati samo ovaj tajni sastojak

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:00 13.05.2017 / Rubrika:
Foto: Piotr Krzeslak/thinkstock
0

Ovo morate isprobati

Ako želite probati najukusniji pekarski krumpir dosad, onda ga morate napraviti po ovom genijalnom receptu grčkog kuhara Akisa Petretzikisa.

I u receptu se nalazi jedan tajni sastojak na koji vjerojatno nikad niste ni pomislili kad ste pripremali krumpire.

Evo što će vam biti potrebno i kako se priprema, te o kojem se točno tajnom sastojku radi. A kad isprobate, javite nam dojmove!

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • dva limuna
  • 1,5 litra vode
  • 2 žlice origana ili majčine dušice
  • 2 češnja češnjaka
  • 75 ml maslinova ulja
  • 3 žlice griza (I evo našeg tajnog sastojka!)
  • sol, papar, crvena paprika u prahu

Kako se priprema?

1. Krumpire ogulite i narežite na četiri dijela (ovisno o veličini, ako su manji može i na pola). Zarežite svaki odrezani komad krumpira kako bi se bolje ispekao i bolje izgledao.

2. Stavite krumpir u zdjelu, iscijedite dva limuna, ubacite i limunove kore koje ste dobro oprali, dodajte 1,5 litru vode i stavite kuhati. Kad zakuha, kuhajte još 10 minuta.

3. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija i u nju stavite praznu posudu za pečenje.

4. Za 10 minuta krumpir procijedite i u posebnoj posudi ga ostavite da malo ohladi (5 minuta).

5. U posudu s krumpirima dodajte maslinovo ulje, origano (ili majčinu dušicu), nasjeckani češnjak, crvenu papriku, sol, papar i griz. Sve dobro promiješajte i stavite na vruću posudu za pečenje.

6. Pecite pola sata do 40 minuta, a svakih 10 minuta okrećite krumpir kako bi s obje strane dobili hrskavu koricu. I to je to! Ovaj genijalan prilog možete poslužiti uz vaše omiljeno meso ili ga jesti kao takvog. Dobar tek :)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:00 13.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr