U slast!

Otkriven tajni recept KFC-a: Od 1940. svi se pitaju kako napraviti prefinu Kentucky Fried piletinu

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 18:01 30.10.2016 / Rubrika:
Foto: fierman/Thinkstock
0
0 dijeljenja

Gotovo 67 godina recept za KFC bio je obavijen velom tajne

Jeste li ikada uživali u slasnom zalogaju piletine iz KFC-a i pitali ste kako je tako ukusna i mekana? Ako jeste, vijest da je tajni recept konačno otkriven jako će vas razveseliti.

Recept pod nazivom ’11 bilja i začina’ otkrio je nećak Colonela Sandersa, čovjeka koji je osnovao KFC.

Recept (za četiri odrasle osobe):

1. Sastojci

– 2 šalice brašna
– 2/3 žlice soli
– 1/2 žlice osušenog timijana
– 1/2 žlice osušenog bosiljka
– 1/3 žlice osušenog mažurana
– 1 žlica soli obogaćene celerom
– 1 žlica mljevenog crnog papra
– 1 žlica suhog senfa
– 4 žlice crvene tucane paprike
– 2 žlice soli obogaćene češnjakom
– 1 žlica mljevenog đumbira
– 3 žlice mljevenog bijelog papra
– 1 šalica laganog vrhnja za kuhanje
– 1 jaje koje ste prethodno istukli
– narezano meso pileta
– ulje uljane repice

2. Postupak

– Pomiješati brašno i sve začine u jednu posudu

– U drugoj posudi pomiješati jaje i lagano vrhnje za kuhanje. U mješavinu natopiti meso i ostaviti 20-30 minuta

– Izvaditi meso iz mješavine i pričekati da se višak ocijedi. Uvaljati meso u mješavinu brašna i začina te ostaviti meso na rešetki 20 minuta kako bi upilo začine

– Dok meso ‘odmara’, u tavu ulijte 7-8 centimetara ulja i stavite na srednje jaku vatru. Pomoću kuhinjskog termometra pratite temperaturu ulja i kad dosegne 175°C u njega dodajte 3-4 komada piletine. Piletinu okrenite samo jednom i kad poprimi lijepu boju odložite na papirnate ručnike

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 18:01 30.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr