Spašavaju stvar

Kako spasiti presoljenu juhu i još devet trikova koji će vam olakšati život

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 16:30 28.09.2016 / Rubrika:
0

Kuhinja bi uvijek trebala biti čista, posebice zbog toga što se tamo priprema hrana, a bakterije vrve posvuda

Često zbog drugih obveza nemamo vremena napraviti generalku, zato su neki brzi trikovi uvijek dobrodošli. Evo kako se možete nabrzinu riješiti neugodnog mirisa iz kante za smeće ili spasiti stvar ako ste presolili juhu te, naravno, još nekoliko korisnih trikova.

1. Odčepite tvrdoglavi sudoper

Ne trebate zvati vodoinstalatera da vam odčepi sudoper jer to možete napraviti i sami. Ulijte malo octa i dodajte sodu bikarbonu; zajedno će izazvati reakciju koja odčepljuje i dezinficira. Još nešto što nevjerojatno dobro odčepljuje odvode jest Coca-Cola jer sadrži kiselinu koja nagriza masnoću i kamenac.

2. Pohranjivanje mlijeka

I've been getting tons of DM messages from mommies asking how do I freeze and store my freezer stash. So I figured I'd post my routine. I freeze all my fresh milk and place it on cardboard, once frozen I place in a shoe container (write down start date and each amount of milk that goes in with a frozen milk bag) this makes for easy dating and calculation of ounces later once a container gets filled. I always keep frozen milk readily available for everyday use (Use First). These @lansinohusa bags are by far my favorite! Hope this is a good description of how I do it, I tend to confuse myself when I write so much 👍🏼 #HappyMilkingMommas#stashforourson#lansinohmom#lansinohusa#lansinohfamily#pumpinggold#freezerstash#exclusivelypumping#exclusivelybreastfed#liquidgold#storingmilk #twomonthsofextrapumpedmilk

A post shared by MilkyMommaMae (@pumpinggold) on

Mnogi od nas drže mlijeko u hladnjaku te ga bacamo kada prođe rok trajanja ako nam je slučajno ostalo neiskorišteno. No, mlijeko se može pohraniti čak i do dva mjeseca i to ako ga stavite u zamrzivač.

3. Pohranjivanje sira

Sir prilično brzo počne razvijati plijesan, a kako biste ga dulje održali svježim, narežite ga na kriške (u slučaju da ste kupili blok sira) i spremite u zamrzivač. Jedino tako možete biti sigurni da će dulje potrajati. Ako ga pohranite u bloku, samo će se raspasti.

4. Eliminirajte neugodan miris iz kante za smeće

Kanta za smeće vrlo brzo poprimi neugodan miris otpadaka koji se brzo širi kućom. Da tome stanete na kraj, natopite tost ili krišku kruh s malo octa i ostavite je na dnu kante preko noći. Sljedeći dan neće smradu neće biti ni traga.

5. Uklanjanje mrlja iz tave

Ulijte malo octa i malo vode u tavu i zagrijte do vrenja. Uz ovaj trik tava će biti kao nova.

6. Smrznuti jogurt za brzi smoothie

Brz doručak krije se u zamrzavanju jogurta u posudi za led. Ubacite nekoliko kockica smrznutog jogurta u blender zajedno s omiljenim voćem i dobili ste brz, zdrav i ukusan napitak.

7. Pohranjivanje jaja

Jaja se također mogu smrznuti u plastičnoj posudi za led. Razbijte jedno po jedno jaje i svako posebno stavite u svoj odjeljak posude.

8. Učinite dasku za rezanje nepomičnom

Kako biste spriječili da se vlažna daska za rezanje miče dok režete namirnice, ispod nje stavite papirnati ručnik ili pamučnu kuhinjsku krpu.

9. Spasite presoljenu juhu

Ovaj propust svakome se barem jednom dogodio, ali juhu ne morate baciti već je možete spasiti na lak način. Ogulite cijelu rajčicu i ubacite je u juhu. Ona će pokupiti višak soli, a kada je kuhana, samo je izvadite van.

10. Razdvajanje žumanjaka i bjelanjaka

Cool and easy way to separate egg whites & egg yolks 🍳 #tipsandtricks #eggs #eggwhites #eggyolks #separateeggs #cookingtips #cookingtricks #cooking #evolvewithmary

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Evolve With Mary (@evolvewithmary) on

Treba vam samo plastična boca. Usmjerite grlo boce ka žumanjku i lagano stisnite bocu. Ona će ‘usisati’ žumanjak koji zatim lako premjestite u drugu posudu.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 16:30 28.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr