Obratite pažnju

Jeste li znali da naljepnice na voću skrivaju je li ono organsko ili puno pesticida te je li domaće ili iz uvoza?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 20.03.2017 / Rubrika:
Foto: keepon i/Flickr
0

Sada ćete obratiti malo više pozornosti na njih

Obraćate li ikad pozornost na naljepnice na voću, primjerice bananama? Kao mali smo ih lijepili po rukama, a kao odrasli samo skidali s kore i nismo se nikada pitali što one zapravo znače. Međutim, te naljepnice ne kriju samo naziv proizvođača već i neke druge podatke koje bismo itekako trebali znati.

Deklaracije se odnose na način uzgoja voća i vrijede za one iz inozemstva. Naljepnica s četiri broja koji počinju brojkom 3 ili 4 znači da je voće uzgajano s umjetnim gnojivima. Takvi limuni su označeni s 4033, dok banane nose brojeve 4011.

Ako voće ima niz od pet brojeva od kojih je prvi 9, toz nači da je voće dolazi iz organskog uzgoja. Primjerice, organski uzgojene banane nose broj 94011.

Kada se radi o voću koje na naljepnici ima prvu brojku 8 od pet u nizu, ne jedite ga jer je genetski modificirano.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 20.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ty❤

‘Chester i Linkin Park su bili glas čitave jedne generacije dok još nismo znali vikati’

Chester Bennington, jedan od glavnih vokala Linkin Parka, benda koji je obilježio čitavu jednu generaciju, oduzeo si je život u 42. godini života. Vijest o njegovoj smrti pogodila me snažnije nego bilo koja smrt bilo koje slavne osobe do sad. Zapravo, on je prva slavna osoba čija me smrt pogodila, na osobnoj razini, zato što su on i Linkin Park bili netko uz čije sam pjesme doslovno odrasla

Povratak na Net.hr