Probajte!

Jedu što žele, a ne debljaju se: Talijanskim ljepoticama u ovome pomaže trik od 15 minuta

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 19.03.2017 / Rubrika:
Foto: ThomFoto/Thinkstock
0

Nije ništa komplicirano, a spašava od dijabetesa

Sa svih strana čujemo kako tjestenina deblja i da je moramo maknuti sa jelovnika ako želimo izgubiti kilograme. To, recimo, drži vodu u jednu ruku, ali u drugu je totalno nepotrebno ako ste umjereni.

Pa pogledajte Talijane i Talijanke; jedu tjesteninu na tone, a ne bismo baš mogli reći da su nacija s viškom kila. Talijanke su baš poput Francuskinja, uživaju u hrani i piću, a ne debljaju se. Njihova tajna krije se u navici koja se zove passeggiata, odnosno kratka šetnja od 15 minuta koju obično prakticiraju odmah nakon obroka.


U ove kratke šetnje odlaze iz čistog zadovoljstva kako bi uživale na suncu, družile se sa prijateljima ili obitelji. I znate što? Ovakva kratka fizička aktivnost zaista čuva organizam od nakupljanja kilograma. Naime, istraživanje objavljeno u časopisu Diabetes Care pokazalo je da tri šetnje od 15 minuta dnevno nakon obroka smanjuju rizik od dijabetesa.

Nadalje, ako šetate nakon večere, bolje ćete spavati, poboljšat ćete probavu i smanjiti razinu inzulina. Što čekate? Prošećite :)

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 19.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ty❤

‘Chester i Linkin Park su bili glas čitave jedne generacije dok još nismo znali vikati’

Chester Bennington, jedan od glavnih vokala Linkin Parka, benda koji je obilježio čitavu jednu generaciju, oduzeo si je život u 42. godini života. Vijest o njegovoj smrti pogodila me snažnije nego bilo koja smrt bilo koje slavne osobe do sad. Zapravo, on je prva slavna osoba čija me smrt pogodila, na osobnoj razini, zato što su on i Linkin Park bili netko uz čije sam pjesme doslovno odrasla

Povratak na Net.hr