Ključne su sekunde

Jedna greška stalno vam kvari okus kave: Naučite kako je kod kuće napraviti kako spada

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:06 30.11.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0
0 dijeljenja

Pripazite na ovo tako da svaki put uživate u bogatoj, kremastoj kavi

Kava je ultimativni napitak kojeg se nikada ne možemo zasititi. Netko više voli espresso, netko domaću tursku, ali mnogi od nas rade vrlo veliku grešku kada kavu kuhamo kod kuće.

Ako ste ljubitelj instant kava, prvo pravilo kod njihove pripreme jest da voda nikako ne smije biti prevruća, odnosno kipuća.

Prevruća voda kvari okus kave i ona postaje gorka i ustajala, kao da je danima stajala. Idealna temperatura vode trebala bi biti između 90 i 96 stupnjeva.

Pitate se kako pripaziti na temperatru vode ako nemate termometar za kuhanje? Maknite vodu sa štednjaka malo prije nego zavrije i uživajte u savršenom okusu kave.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:06 30.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr