Bez glutena

Isprobajte nešto novo: Fine brazilske kuglice od sira zamjenjuju klasičan kruh, a duplo su ukusnije

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 19.03.2017 / Rubrika:
Foto: donaisabellapandequeso/Instagram
0

Kada ih probate, stalno ćete ih peći

Mnogi od nas ne mogu odoljeti finom pecivu ili kruhu, no nismo svjesni da zapravo jedemo prazne kalorije. No, postoji jedna vrsta peciva koju mogu jesti i oni osjetljivi na gluten, a pršti od okusa. Radi se o brazilskim pecivima sa sirom poznatima pod imenom Pão de Queijo (pao đe keižo).

Posebna su po tome što se rade od tapioka brašna koje se dobiva od korijena biljke manioke koja ne sadrži gluten. Lako se rade i odlična su zamjena za kruh ili kao grickalica. Ako se navučete na njih, mi nismo krive :)

Sastojci:

  • 175 g tapioka brašna
  • 1 jaje
  • 160 ml mlijeka
  • 70 g naribanog sira (gauda, parmezan, cheddar)
  • 1 žličica soli
  • 80 ml maslinovog ulja

Priprema:

 

  1. U tavi pomiješajte ulje, mlijeko i sol te ih zagrijte do vrenja. Kad zavrije, maknite s vatre i umiješajte tapioku te pustite da miruje 10-15 minuta.
  2. U tijesto umiješajte sir i razmućena jaja, sve dobro sjedinite te od smjese radite kuglice. Posložite ih na papir za pečenje te ih pecite oko 20 minuta na 200 °C dok ne poprime zlatno-žutu boju.

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 19.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr