Dobra navika

Čudno, ali pomaže: Evo zašto biste svako jutro u kavu trebali staviti malo sode bikarbone

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 24.01.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Ne, kava vam neće imati drukčiji okus, a želudac će vam biti zahvalan

Nije svaka kava ista niti je svaka napravljena na isti način. Neke vrste su kiselije nego druge, a kako koncentraciju kiseline ne možemo tako lako otkriti, moramo je neutralizirati kako organizam i želudac ne bi bio preopterećen.

Balansira kiselost i lužnatost

baking soda

Znamo da u tijelu mora biti balans između kiselosti i lužnatosti, a sve kisele namirnice poput mesa ili kave previše zakiseljuju organizam ako se uzimaju u velikim količinama. Soda bikarbona je prirodna tvar koja pomaže upravo u balansiranju između kiselog i lužnatog stanja.

Ne morate pretjerivati, u kavu možete staviti samo prstohvat ovog bijelog praha, a to neće promijeniti okus kave. Osobe koje imaju osjetljiv želudac trebale bi izbjegavati kavu s mlijekom jer i mliječni proizvodi povećavaju kiselost organizma.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 24.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr