Kakve cifre...

Kraljevsko vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja Velikoj Britaniji bi moglo donijeti suludu zaradu

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 07.01.2018 / Rubrika:
Foto: AFP
0

Ekonomski stručnjaci su za Reuters objasnili odakle će doći najviše novca, a odgovor je poprilično logičan i očekivan – od turizma

Kraljevsko vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja sve je bliže, a samim time otkrivaju se i novi detalji vezani uz ovaj poseban dan. Harper’s Bazaar piše kako bi ovaj dan Velikoj Britaniji mogao donijeti zaradu od otprilike 500 milijuna funti, a ovaj podatak ustvari je procjena ekonomskih stručnjaka za Reutersa.

Turizam, suveniri, hoteli, zabave…


Iz tvrtke Brand Finance tvrde kako će oko 200 milijuna funti od gore navedenog iznosa doći od “turista, putovanja i hotela”, kako je to objasnio njihov izvršni direktor David Heigh. Oko 150 milijuna funti će biti zarada od same proslave i organiziranih zabava toga dana, a 50 milijuna funti bi trebalo doći od kupnje raznih sitnica, odjeće i ostalih suvenira. Također, tu je i zarada od oglašavanja diljem svijeta, a ona bi trebala iznositi oko 100 milijuna funti.

“Bit će to ogroman poticaj za našu ekonomiju i bit će odlično vidjeti toliko mnogo ljudi na jednom mjestu, koji su se okupili samo zbog vjenčanja, kao i organizirati samo vjenčanje”, ispričao je Andrew Lee, menadžer Harte and Garter hotela koji se nalazi nasuprot dvorca Windsor.

Okej, ovo su stvarno sulude cifre. Ali s obzirom da uvijek i od svega možete napraviti biznis, kako ga onda Britanci ne bi napravili od kraljevskog vjenčanja…

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 07.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr