Očarane smo

Ova mama na društvenim mrežama dijeli fotke hrane u obliku životinja (stvarno je preslatko)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 10.10.2017 / Rubrika:
Foto: Dusica Stamenkovic/Instagram
0

Ignjatova mama je Instagram koji pratimo, a koji je sve samo ne dosadan

Ona je Dušica Stamenković i mama je malog Ignjata. Na svojem Instagram, ali i Facebook profilu objavljuje fotografije hrane složene na zanimljive načine. U obliku raznih životnjia, kao i likova iz crtića kao što su Angry Birds, Spužva Bob ili pak Šiljo. Sva hrana je zdrava, a uz objave stoji i objašnjenje što je na tanjuru, a obavezno pored stavlja i recepte. Mi smo stvarno očarane Ignjatovom mamom i ne možemo vjerovati da je toliko talentirana. Pogledajte samo dio njezinih fotki i probajte ostati ravnodušne. 😊

Pileći file s maslacem i kurkumom

I Ignjatova mama je samo mama, i nekad se ne oseca dobro i ne zadrzava joj se dugo u kuhinji, pa spremi rucak na brzaka :-) Pileci file dinstan na puteru, pa dodata so i kurkuma. Integralni hleb: 200g integralnog heljdinog brasna 200g integralnog speltinog brasna 1 kasicica sode bikarbone 1 kasicica morske ili himalajske soli 3 kasike maslijovog ulja 400ml kisele vode. Sjediniti suve sastojke, a zatum dodati ulje i vodu. Izliti u pleh oblozen pek papirom,po zelji posuti semenkama a njih zagladiti mokrim dlanom kako bi se zalepile za hleb. Peci na oko 220° oko 30-40min. Vruc hleb uviti u mokru krpu i ostaviti da se ohladi na resetkastoj podlozi. Ovo nam je omiljena kombinacija brasna, i najmanje se mrvi prilikom secenja. #Ignjat #funnyfood #funnyfoodart #funnyfoods #pluton #disney #dog #pas #piletina #zdravahrana #hranazadecu #kidsfoodideas #kidsfood #rukola #icebergsalatcentar @icebergsalatcentar #ignjatovamama

A post shared by Dusica Stamenkovic (@ignjatovamama) on

Orašaste palačinke

Palenta

Palačinke s kikiriki maslacem

Puding

Jaja i povrće

Namaz od maka

Namaz od maka: 100g mlevenog maka, kasiku kokosovog ulja i jednu vecu bananu izblendati da se sjedini. Po zelji moze neki prirodni zasladjivac (med,javorov sirup…) ali nama je ovako bio bas taman sladak. Cokoladno mleko: 250ml domaceg ovsenog mleka,kasika sirovog kakaa i kasika javorovog sirupa. Izblendati da se sjedini. Odusevljena sam ukusom! Zaista ima ukus i teksturu kao kupovno cokoladno mleko :-D Speltin hleb: 400g integralnog speltinog brasna, kasicica morske soli, kasicica sode bikarbone, 3 kasike maslinovog ulja i dve case kisele vode. Izmesati, izliti na pek papir, po zelji posuti semenkama pa zagladiti ih mokrom rukom kako bi se zalepile. Peci oko 30-40min na oko 200-220°. #Ignjat #mak #spelta #cokoladnomleko #zdravobrok #zdravo #hranazadecu #kidsfood #creativekidsfood #funnyfood #njamnjam #zdravislatkisi #ignjatovamama

A post shared by Dusica Stamenkovic (@ignjatovamama) on

Ovo je Ignjat

Danas smo u banana hleb dodali aroniju :-) #njamnjam #Ignjat #bananabread

A post shared by Dusica Stamenkovic (@ignjatovamama) on

A ovo je Ignjatova mama

#19weekspregnant #mommy #baby

A post shared by Dusica Stamenkovic (@ignjatovamama) on

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 10.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr