Đubooks 📚

Zabavna, originalna i šarmantna priča o povezanosti vlasnika i psa u ‘Lily i hobotnici’ dirnut će vas od samog početka

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 23.04.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukoslav
0

Nije loše ponekad se odmaknuti od klasičnih ljubića i sličnih žanrova, a ova knjiga prava je prilika za to

Iskreno, nisam neki ‘dog person’ i mislila sam da će mi knjiga “Lily i hobotnica” biti užasno dosadna, ali zapravo je knjiga toliko emotivna i lijepo napisana da mi dođe da si idem nabaviti psa. Ok, došlo mi je do sredine knjige, ali do kraja sam se već predomislila s obzirom na završetak priče.

U priču ulazi misteriozna ‘hobotnica’

Steven Rowley je jazavčarki Lily dao potpuno novu dimenziju kućnog ljubimca u priči u kojoj je glavni lik Ted Flask. Muškarac koji je cijelo vrijeme u potrazi za ljubavi i baca se u šumu spojeva s muškarcima koje upoznaje na internetu, u međuvremenu sve vrijeme provodi sa svojim psom. Čak nauči i razgovarati s njom, raspravljaju o zgodnim frajerima, igraju društvene igre i već su dugi niz godina nerazdvojni. Problem dolazi u trenutku kada Lily dobije ‘hobotnicu’ (kako je Ted naziva) te oboje trebaju pronaći tu snagu da prođu preko svih prepreka. Zanimljivo je zapravo kako je pisac opisao dotičnu hobotnicu i kako ona utječe na Teda od početka do kraja knjige.

Povezanost vlasnika i psa pisac je opisao na originalan i nadasve šarmantan način

Ne sjećam se da sam ikada naletjela na iole sličnu knjigu, tj. ovakvu tematiku. Unatoč tome što je Tedov život naizgled dosadan, činjenica da ima Lily izvlači ga iz svake loše, ali i dobre situacije u životu. Jako je teško poistovjetiti se s knjigom ako nikada niste imali psa (a ja nisam), ali originalan i šarmantan način na koji je pisac opisao vezu vlasnika i psa zaista je divan. Nije loše ponekad se odmaknuti od klasičnih ljubića i sličnih žanrova, a ova knjiga prava je prilika za to.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 23.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr