Đuboks

‘Male prljave laži’ odlično je napisana knjiga koja vas drži napetima do samoga kraja

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 10.09.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

S jedne strane teška za čitati, a s druge strane toliko zanimljiva, ova knjiga je svakako pun pogodak.

„Male prljave laži“ su sve ono što nitko ne želi da mu se u životu dogodi. Sharon Bolton radnju je izvrsno napisala, a čitava priča se odvija iz perspektive tri lika u knjizi. Sve počinje s Catrin koja je prije tri godine izgubila dvoje djece u nesreći te se i dalje teško suočava sa svijetom i svime što joj se dogodilo. Za nesreću krivi svoju prijateljicu Rachel koja ih je pazila na dan nesreće. Sve se mijenja nakon što nestane dijete iz njihove sredine te se svi sugrađani ponovno ujedine u potrazi za njim. Cijelu situaciju otežava činjenica da se sve događa na Falklandskom otočju gdje je krajolik nepregledan i svi se boje kako će priča završiti strašnom tragedijom.

Mislite da sve znate, a zapravo ne znate ništa

Nakon nekog vremena na tom području nestane nekoliko dječaka i stanovnici sve više dižu paniku te ne znaju više što napraviti i tko stoji iza svih nestanaka. Kako radnja odmiče, postaje jasnije da nestanci nisu slučajni te da bi ubojica mogao biti bilo tko od njih. Osim što Catrin i Rachel ponovno počinju pričati i uključuju se u potragu, u cijelu priču uključuje se i Callum, Catrinin ljubavnik i bivši vojnik. Ono što daje dodatnu dozu misterije cijeloj priči su i tajne koje skriva svaki od trojice likova koje knjiga prati.

„Male prljave laži“ odlično je napisana knjiga koja vas drži napetima do samoga kraja, a izluđuje vas činjenica da mislite da znate sve, a zapravo ništa ne znate. Likovi su u jednakoj dozi tužni koliko i ljuti te cijelu priču „pere“ depresivna nota zbog koje ste i sami ljuti da svijet može biti toliko okrutan. S jedne strane teška za čitati, a s druge strane toliko zanimljiva, ova knjiga je svakako pun pogodak.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 10.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr