Tradicionalno je nekad najbolje

Vrijeme je za klasični ručak: Jednostavan recept za preukusne punjene paprike

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:00 16.08.2017 / Rubrika:
Foto: anita.dujic/instagram
0

Ovo je još jednostavniji recept za punjene paprike koji možete napraviti bilo kad, a i ne treba vam puno sastojaka

Ako ovog ljeta još ni jednom niste pripremali punjene paprike, sad je pravo vrijeme. Iako je općepoznato da se ovaj klasik priprema kad je vani najviše stupnjeva (barem je takav običaj u našim obiteljima), možete malo ‘varati’ i pripremiti ga i sad kad su se temperature malo smirile. 😉

Evo što će vam biti potrebno za pripremu ovog uvijek ukusnog klasičnog ručka, a ako želite možete ga napraviti i u malo većim količinama, pa ne morate brinuti što ćete ručati i sljedećih nekoliko dana. A i da, znamo da je punjena paprika bolja kad malo odstoji (kao i sarma), zar ne? 😋

Recept je prilično jednostavan i zapravo uopće nema puno posla, sve što morate napraviti je pomiješate smjesu mesa, napuniti paprike, sve strpati u lonac i kuhati otprilike sat vremena. Ovdje nema puno prženja, rezanja i sjeckanja (zapravo, uopće), i ovo je stvarno recept za brzinske punjene paprike koje može napraviti baš svatko, a vjerujte nam, okusom će prilično dobro moći konkurirati bakinom receptu.

Sastojci:

#beforework

A post shared by Zeljka Gulan (@zgulan) on

  • kilogram mješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
  • 10 paprika srednje veličine
  • sol, papar, vegeta po želji
  • žličica crvene paprike (može i mješavina ljute i slatke, a može i samo slatka, po vašem ukusu)
  • žličica sušenog češnjaka u prahu
  • jedno jaje
  • šaka do dvije riže (a može i manje ili više, opet ovisno o tome volite li kad je više ili manje riže)
  • jedan tetrapak pasirane rajčice
  • voda
  • maslinovo ulje
  • još malo soli i papra

Priprema:

U meso dodajte sve navedene začine, jaje i rižu i dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine. Pripremljenom smjesom napunite paprike kojima ste odrezali vrh i očistili ih od koštica, ali nemojte pretjerivati s nadjevom da ne iscuri van. Ako vam ostane nadjeva, od njega možete napraviti mesne okruglice (ćufte), i njih zajedno s paprikama staviti kuhati u lonac.

Nakon što ste završili s punjenjem paprika, u lonac ulijte malo maslinova ulja (otprilike jednu žlicu), ulijte cijeli tetrapak pasirane rajčice, zatim ulijte i malo vode dok ne dobijete dovoljnu količinu tekućine. Dodajte malo soli i papra, promiješajte, a zatim unutra posložite paprike i, ako je potrebno, dodajte još malo vode tako da paprike budu prekrivene tekućinom od vode i rajčice. (Ovaj postupak može ići i obrnuto, prvo paprike, pa zatim voda i rajčica, ovisno o tome kako ste navikli pripremati ovo jelo). I to je to, sve stavite na srednju vatru, kad sve zavrije malo smanjite vatru i kuhajte polu-poklopljeno otprilike sat vremena (do maksimalno sat i pol).

Ako želite, možete uz punjene paprike poslužiti i pire od krumpira, ali nije nužno, poslužit će i kruh kao lažni prilog, ako se nemate vremena baviti kuhanjem krumpira. Dobar tek! :)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:00 16.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr