MLJAC

Ovo je stvarno brzinski ručak: Zapečene rajčice punjene tunom i kaparima

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 12:00 03.02.2017 / Rubrika:
Foto: ilustracija/lauras_super_vood/Instagram
0

Genijalno, jednostavno i prefino

Petak je, jede se riba, ali ako nemate inspiraciju što spremati za današnji fini ručak, ne brinite.

Pronašle smo genijalan i jako jednostavan recept koji će oduševiti sve ljubitelje tune.

Ovaj recept ne zahtjeva preveliko kulinarsko umijeće, a neće vam biti potrebno ni previše sastojaka. Uz to, gotov je na brzinu, kako biste mogli što prije navaliti!

Sastojci:

  • četiri veće rajčice
  • dvije konzerve tune (komadi)
  • dvije stabljike celera
  • dvije žlice kapara
  • jedna žlica maslinovog ulja
  • jedna žlica vinskog octa
  • sol i papar
  • malo peršinovog lista
  • malo parmezana

Priprema:

Oštrim nožem odrežite vrlo mali komad rajčice s dna i odstranite gornji dio. Pomoću žlice izvadite sjemenke i unutrašnjost rajčice, grubo ih nasjeckajte te ih stavite u veliku zdjelu. U zdjelu dodajte tunu, nasjeckani celer, kapare, ocat, malo soli, malo papra i promiješajte.

Zatim dodajte nasjeckani peršin i pripremljenom smjesom napunite izdubljene rajčice, pospite naribanim parmezanom i zapecite. Poslužite s onim prije odstranjenim ‘kapicama’ rajčica, a za prilog možete poslužiti kuhanu rižu, krumpir ili nešto treće – po želji. Dobar tek :)

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 12:00 03.02.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr