KAD NEMATE VREMENA ZA KUHANJE

Ovaj preslasni kruh sa češnjakom, punjen mesnim okruglicama i sirom gotov je za 20 minuta, a nestati će još brže

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:50 08.12.2016 / Rubrika: ,
Foto: Screenshot
0

Ovo je super ideja za današnji ručak ako vam se ne da ili nemate baš puno vremena za kuhanje

Četiri najbolje stvari na svijetu – kruh, meso, sir i češnjak – spojene u jednu božanstvenu, improviziranu štrucu? Zvuči i izgleda genijalno, a uopće ne sumnjamo da je okus još i bolji.

Za pripremu ovog brzinskog zalogaja treba vam svega 20-ak minuta, a pojest ćete ga vjerojatno još i brže.

Vjerojatno već sad imate sve sastojke koji su vam potrebni za pripremu, a ako ne – trk u dućan i evo super ideje za brzinski, kasni ručak ako danas baš nikako nemate vremena za kuhanje.

Sastojci:

 

  • 1 baguette
  • pola kilograma mljevenog mesa (junetina, svinjetina, puretina…po želji)
  • 60 grama krušnih mrvica
  • 2 jušne žlice nasjeckanog peršina
  • pola jušne žlice soli
  • pola jušne žlice papra
  • 1 jaje
  • 10 do 12 kriški sira (mozzarella, gouda…)
  • umak marinara (možete ga kupiti gotovog, ili napraviti sami od pasiranih rajčica, bosiljka, soli, praha od češnjaka i malo maslinova ulja)
  • maslac sa češnjakom

Maslac sa češnjakom – sastojci:

 

  • 3 jušne žlice rastopljenog maslaca
  • 3 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
  • 2 jušne žlice nasjeckanog peršina
  • 2 jušne žlice naribanog parmezana

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a u zdjeli pomiješajte mljeveno meso, krušne mrvice, 2 žlice nasjeckanog peršina, sol, papar i jaje. Zatim od smjese napravite manje mesne okruglice.
  2. Pecite okruglice na tavi na malo ulja, dok ne postanu smeđe, a zatim ih stavite na papirnate ručnike da se iscjedi masnoća.
  3. Narežite baguette na tri ili četiri jednaka dijela, ovisno o tome kakve je veličine ( vodite se time da bi vam u svaki dio trebale stati po dvije okruglice).
  4. Izvadite mekani dio iz baguetta (da ostane rupa za mesne okruglice). Dvije šnite sira postavite jednu malo preko druge, i u njih umotajte po dvije mesne okruglice. Zatim okruglice umotane u sir umetnite u baguette.
  5. Napunjene komade baguetta zatim stavite u posudu za pečenje, premažite ga prethodno pripremljenim maslacem od češnjaka, umotajte u aluminijsku foliju te stavite u pećnicu. Pecite oko 15 do 20 minuta. Servirajte uz marinaru.

Video:

Dobar tek! :)

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:50 08.12.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr