Jer domaće su najbolje

Napravite domaće germknedle punjene Nutellom koje će osvojiti sve vaše goste (i sigurno će tražiti još!)

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:33 22.12.2016 / Rubrika:
Foto: _fromkaren/Instagram
0

Savršen topli desert za hladne blagdanske večeri

Na ovogodišnjem Adventu sigurno niste mogli zaobići bečki specijalitet koji mami i pogledom i okusom – popularne germknedle. Iako se tradicionalno rade s punjenjem od šljiva, u njih možete staviti bilo što pa čak i Nutellu.

Iako se nude na svakom uglu, one napravljene kod kuće su ipak najbolje. Nisu komplicirane za napraviti, samo trebate pratiti upute i budite sigurni da će oduševiti apsolutno svakog tko ih proba.

Sastojci:

  • 70 dag glatkog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 50 g šećera
  • malo soli
  • 250 ml mlijeka (toplog)
  • 70 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • pola čajne žličice ekstrakta vanilije
  • malo ruma
  • 10 žličica Nutelle

Priprema:

 

  1. Umijestite tijesto od suhih i mokrih sastojaka koje mora biti mekano i glatko te se ne smije previše lijepiti.
  2. Prekrijte ga krpom i pustite neka se diže oko sat vremena u mlakoj pećnici ili kod radijatora. Razvaljajte ga i podijelite na deset jednakih dijelova.
  3. Svaki dio malo razvaljajte te u sredinu stavite žličicu Nutelle. Nadjev poklopite drugom polovicom tijesta i lagano utisnite rubove. Germknedle malo pobrašnite, prekrijte krpom i pustite da se dižu još oko pola sata.
  4. Kuhajte ih na pari oko 15 minuta. Ako nemate poseban aparat za kuhanje na pari, zagrijte lonac vruće vode, a preko njega stavite pamučnu bijelu krpu kojoj ćete zavezati krajeve za ručke lonca.
  5. Stavite kendle na krpu i prekrijte ih poklopcem. Kada su gotove, prelijte ih rastopljenim maslacem ili kremom od vanilije te posipajte makom ili cimetom. Uslast!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:33 22.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr