Šareno i fino!

Brzinski ručak: Zepečeni tortellini s paprikom, graškom, kukuruzom i sirom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:53 07.11.2016 / Rubrika:
Foto: A_Lein/Thinkstock
0
0 dijeljenja

Tortellini su savršeni za brzi ručak, a još su bolji zapečeni s puno sira

Ako vam uopće ne pada na pamet što danas jesti za ručak, ovo jelo možete napraviti za petnaestak minuta. Možete koristiti i obične tortelline, ali posebno su zanimljivi zeleni koji daju jelu dozu razigranosti i šarenila.

Sastojci:

  • paket zelenih tortellina
  • jedna crvena rog paprika
  • grašak
  • kukuruz
  • jedan luk
  • sol, papar, chilli
  • koncentrat rajčice
  • vrhnje za kuhanje
  • naribani sir

Priprema:

 

  1. Na malo ulja popržite luk, dodajte mu narezanu papriku i dinstajte dok paprika lagano ne omekani.
  2. Dodajte grašak i kukuruz, posolite, popaprite i začinite chillijem te podlijte s dcl vode. Pustite neka se dinsta na najjačoj vatri dok skoro sva voda ne ispari.
  3. Dodajte koncentrat rajčice, malo šećera da ubije kiselost i po potrebi još začinite. Neka lagano krčka oko dvije minute, a zatim dodajte vrhnje za kuhanje.
  4. U međuvremenu skuhajte tortelline. U keramičku posudu za pečenje stavite tortelline, prelijte ih umakom i dobro promiješajte.
  5. Završite s puno naribanog sira i malo kukuruza za ukras. Pecite u pećnici na 180 °C dok se sir ne rastopi. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:53 07.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr