Veseo i kremast

Brzinski ručak: Zeleni rižoto s pestom, slaninom i orasima

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:20 24.10.2016 / Rubrika:
Foto: cookingandbeer/Instagram
0
0 dijeljenja

Za užurbani ponedjeljak najbolji je rižoto

Rižoto nikako ne mora biti dosadno jelo, ako se obogati sastojkom poput životpisnog pesta od bosiljka. Malo slanine i oraha dat će mu poseban šmek, a ništa ne može proći bez puno parmezana.

Sastojci:

  • puna šalica arborio riže za rižoto
  • 1 luk
  • pesto od bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • povrtni temeljac ili voda
  • malo pržene slanine
  • 2 žlice maslaca
  • vegeta, papar
  • bosiljak, peršin, vlasac
  • parmezan

Priprema:

 

  1. Na malo maslinova ulja popržite luk i češnjak te dodajte rižu. Pržite je par minuta da upije sokove te je potom zalijte s dvije šalice temeljca ili vode.
  2. Rižu stalno miješajte i dodavajte tekućine dok nije mekana te začinite vegetom i paprom. Kada je gotova, umiješajte pesto, 2 žlice maslaca te svježe začine.
  3. Dobro promiješajte kako bi se maslac rastopio, a riža bila kremasta. Na kraju završite s puno parmezana, slanine i malo oraha. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:20 24.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr