20 minuta

Brzinski ručak: Zeleni rezanci u umaku od pršuta i špinata

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:02 03.11.2016 / Rubrika:
Foto: furofelixphotography/Instagram
0
0 dijeljenja

Pršut i špinat jednostavno su odlična kombinacija

Dugački glatki rezanci odlično se stapaju s različitim umacima jer se on naprosto na njih lijepi i tako se okusi stapaju. Pogotovo su simpatične zelene tagliatelle koje svakom jelu daju šareni, veseli štih.

Sastojci:

  • zelene tagliatelle (široki rezanci)
  • 3 šnite pršuta
  • 1 luk
  • smrznuti špinat
  • vrhnje za kuhanje
  • koncentrat rajčice
  • bijelo vino
  • parmezan
  • sol, papar, bosiljak

Priprema:

 

  1. Na malo maslinova ulja popržite nascjeckani luk. Njemu dodajte narezani pršut te zalijte s vrhnjem za kuhanje.
  2. Kratko prodinstajte pa dodajte pola čaše koncentrata rajčice te prstohvat šećera da smanjite kiselost. Umaku dodajte malo špinata, soli i papra te dobro promiješajte.
  3. Zalijte s malo bijelog vina i dinstajte još par minuta. U međuvremenu skuhajte rezance, prelijte ih umakom i posipajte parmezanom i bosiljkom. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:02 03.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr