U tren oka

Brzinski ručak: Zapečeni špageti u foliji u umaku od pelata, bijelog vina i tikvica

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:50 02.08.2017 / Rubrika:
Foto: anadizzle/Instagram
0

Recept za ove špagete je nešto drukčiji, ali jednako ukusniji

Jeste li kada tjesteninu s umakom zapekli u foliji? Da, ovakav način pripreme omogućuje da špageti zadrže sočnost, a sir se rastopi. Odličan ljetni ručak ;)

Sastojci:

  • špageti
  • 3 manje tikvice
  • 2,5 dcl bijelog vina
  • 200 g pelata
  • 150 g pancete
  • sol, papar, šećer, svježi bosiljak
  • naribani sir

Priprema:

 

  1. Tikvice narežite na kockice te ih prodinstajte na maslinovom ulju. Kada su tikvice omekšale, dodajte im narezanu pancetu te dinstajte sve još oko desetak minuta.
  2. Dodajte pelate i bijelo vino te sve začinite s malo šećera da ubije kiselost i svježim bosiljkom. U međuvremenu skuhajte špagete al dente i dodajte ih umaku.
  3. Sve dobro promiješajte i po porcijama prebacite u foliju, pospite naribanim sirom te poklopite ostatkom folije. Pecite u pećnici na 200 °C oko 10 minuta. U slast!

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:50 02.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr