Malo meksičke kuhinje

Brzinski ručak: Zapečeni šareni pizza tacosi s piletinom, povrćem i crnim maslinama

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 28.03.2017 / Rubrika:
Foto: cafedelites/Instagram
0

Ima li išta bolje od meksičkih varijacija za brz i ukusan obrok?

Tortilje, tacosi, burrito, enchilade – meksička kuhinja prepuna je ukusnih gastronomskih bisera u kojima većina voli uživati jer se radi o savršenoj kombinaciji mesa, povrća i sira. Kako bismo im onda mogli odoljeti? Bolje da ni ne pokušavamo nego se bacimo na današnji ručak!

Sastojci:

  • jedna pileća prsa
  • 2 češnja češnjaka, protisnutog
  • paket tortilja
  • barbecue umak
  • naribana mozzarella
  • jedna zelena paprika
  • jedan crveni luk
  • šampinjoni
  • 2 žlice crnih maslina
  • sol, papar, origano, bosiljak

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C te namastite pleh za pečenje. Na malo maslinova ulja popržite piletinu dok nije zlatna.
  2. Dodajte joj češnjak, zatim barbecue umak te sol i papar po želji. Dinstajte dok se piletina nije sjedinila s umakom, a on je nešto gušći.
  3. Pripremite tortilje te ih u obliku tacosa posložite na pleh. Na svaku tortilju stavite malo naribanog sira, piletine, narezane paprike, gljiva, luka i maslina.
  4. Kad ste napunili tacose, pospite ih ostatkom sira i začinima. Pecite u pećnici oko 15 minuta dok se sav sir ne rastopi i lagano zapeče. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 28.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr