Neodoljivo

Brzinski ručak: Zapečeni punjeni krumpiri s mesom, paprikom i sirom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:26 27.10.2016 / Rubrika:
Foto: tastemade/Instagram
0
0 dijeljenja

Zasitno, šareno i taaako fino

Krumpir nikada nije izgledao tako dobro koliko u današnjoj kombinaciji. Meso, malo povrća i odličan narančasti cheddar jednostavno mame i okusom i izgledom.

Sastojci:

 

  • 4 velika krumpira
  • naribani cheddar sir
  • 400 g mljevene govedine ili svinjetine
  • 1 luk
  • 1 zelena paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • koncentrat rajčice
  • žlica senfa
  • balzamski ocat
  • sol, papar, chilli

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Krumpire dobro operite, posušite i stavite kuhati u jednom komadu.
  2. Kada su kuhani, pustite ih da se malo ohlade pa im izdubite sredinu. Na malo maslaca popržite luk te mu dodajte meso.
  3. Začinite solju, paprom, chillijem, a zatim dodajte nascjekanu zelenu papriku i češnjak.  Dodajte malo koncentrata rajčice, žlicu senfa i čep balzamskog octa.
  4. Ako je umak pregust, dodajte vode. Dinstajte dok sve ne omekani. Kad je gotovo, stavite krumpire u vatrostalnu posudu, napunite ih smjesom i završite s naribanim sirom.
  5. Pecite ih oko 10-15 minuta dok se sir ne rastopi i malo zapeče. Dobar tek!

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:26 27.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr