Jednostavne, sočne i zasitne

Brzinski ručak: Zapečene rajčice punjene rižom, šampinjonima i sirom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 26.07.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Već sam pogled na ove crvene ljepotice izaziva sline

Rajčice mogu biti odlične kao glavno jelo jer su kao stvorene za punjenje različitim sastojcima, a danas je na meniju nezaobilazna riža i malo sira. Brzo i lako ;)

Sastojci:

  • 5 većih rajčica
  • 4 šampinjona
  • 200 g feta sira
  • 100 g kuhane riže
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar, bosiljak

Priprema:

 

  1. Odrežite vrh rajčicama, izdubite ih i stavite u vatrostalnu posudu. Šampinjone narežite, začinite i malo ih prodinstajte na masnoći.
  2. Pomiješajte rižu, feta sir, izrezane ostatke rajčice, češnjak te sve dobro začinite.
  3. Napunite rajčice smjesom i pecite ih u pećnici 15-20 minuta na 200 °C. Dobar tek!

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 26.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr