Ekspresno gotovo

Brzinski ručak: Zapečena tjestenina s piletinom i mozzarellom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 10.01.2017 / Rubrika:
Foto: melaniemakes/Instagram
0

Ove improvizirane lazanje iz tave odličan su današnji ručak

Piletina i tjestenina savršeno se spajaju, a akda im dodate malo luka, češnjaka i neutralnog sira poput mozzarelle koji se božanstveno rastapa, okus je još bolji.

Sastojci:

  • dvoje pilećih prsa
  • jedan veći crveni luk
  • 4 češnja češnjaka
  • koncentrat rajčice
  • tjestenina (penne)
  • dva komada mozzarella sira
  • jedan poriluk
  • parmezan
  • sol, papar, curry, chili, peršin

Priprema:

 

  1. Pileća prsa začinite solju, paprom, curryjem i popržite na naglo s obje strane (ne previše) te ih potom izrežite na komadiće. Skuhajte tjesteninu al dente.
  2. Na malo ulja popržite luk, češnjak i poriluk, sve zalijte koncentratom rajčice, začinite i dodajte vodu kako biste malo razrijedili umak.
  3. Pustite neka zavrije te dodajte tjesteninu i piletinu. Prebacite u kalup za pečenje (najbolje keramički ili vatrostalni), posipajte mozzarellom, parmezanom i peršinom i pecite dok se sir ne rastopi. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 10.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr