Zaista ne može jednostavnije

Brzinski ručak: Zapečena jaja s paprikama u umaku od rajčice

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:10 14.09.2016 / Rubrika:
Foto: curiouscuisiniere/Instagram
0
0 dijeljenja

Ovo jelo inače se tradicionalno jede u Africi

Jaja većinom jedemo za doručak, no zašto ne bismo i za ručak? Obogatite ih s puno povrća te zapecite i instantno ćete dobiri zdrav i brz ručak.

Sastojci:

 

  • 4 jaja
  • 1 luk
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 velike rajčice
  • 1 žlica kumina
  • 1 žlica crvene paprike
  • prstohvat soli
  • chilli u prahu

Priprema:

 

  1. U velikoj dubokoj posudi zagrijte malo maslinova ulja te popržite luk. Dodajte paprike, češnjak i dinstajte 3-5 minuta.
  2. Dodajte nasjeckane rajčice, kumin, crvenu papriku, sol i malo chillija. Dobro promiješajte, podlijte ako treba i neka se lagano dinsta oko 10 minuta.
  3. Kuhačom napravite 4 rupe gdje ćete smjestiti jaja. Pokrijte tavu i kuhajte 5-7 minuta dok jaja nisu gotova. Poslužite uz kruh ili lepinju. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:10 14.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr