Fino i zasitno

Brzinski ručak: Torta od krumpira, sira i rajčica

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:53 07.10.2016 / Rubrika:
Foto: Flickr
0

Ova jednostavna, a neobična torta držat će vas dugo sitima

Ima li boljeg odmora od mesnih jela uz jednu odličnu tortu i to od krumpira? Danas vam donosimo upravo takvu poslasticu koaj vam neće ostaviti ravnodušnima, a većinu sastojaka vjerojatno već imate.

Sastojci:

 

  • 1 kg mladog sitnog krumpira
  • 1 luk
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 250 g cherry rajčice
  • 150 g feta sira
  • 1 žlica maslaca
  • sol, papar

Priprema:

 

  1. Operite rajčice te ih prerežite na pola. Posolite ih, popaprite, nauljite i pecite u zagrijanoj pećnici na 150 °C oko 45 minuta.
  2. Krumpir kuhajte u ljusci u slanoj vodi. Kada omekša, odrežite vrhove da može stabilno stajati na ravnoj površini.
  3. Luk izrežite na kolute i popržite dok ne omekša. Kalup za tart namažite maslacem i u njega poredajte krumpire, rajčicu i luk.
  4. Pospite sirom i poklopite lisnatim tijestom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 25 minuta, potom smanjite na 180 °C i pecite još 15 minuta. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:53 07.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr