Brzinski ručak: Torta od krumpira, sira i rajčica

Image
Foto: Flickr

Ova jednostavna, a neobična torta držat će vas dugo sitima

7.10.2016.
11:53
Flickr
VOYO logo

Ima li boljeg odmora od mesnih jela uz jednu odličnu tortu i to od krumpira? Danas vam donosimo upravo takvu poslasticu koaj vam neće ostaviti ravnodušnima, a većinu sastojaka vjerojatno već imate.

Sastojci:

  • 1 kg mladog sitnog krumpira
  • 1 luk
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 250 g cherry rajčice
  • 150 g feta sira
  • 1 žlica maslaca
  • sol, papar

Priprema:

  1. Operite rajčice te ih prerežite na pola. Posolite ih, popaprite, nauljite i pecite u zagrijanoj pećnici na 150 °C oko 45 minuta.
  2. Krumpir kuhajte u ljusci u slanoj vodi. Kada omekša, odrežite vrhove da može stabilno stajati na ravnoj površini.
  3. Luk izrežite na kolute i popržite dok ne omekša. Kalup za tart namažite maslacem i u njega poredajte krumpire, rajčicu i luk.
  4. Pospite sirom i poklopite lisnatim tijestom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 25 minuta, potom smanjite na 180 °C i pecite još 15 minuta. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo