Proljetno i slasno

Brzinski ručak: Tart s rajčicama, mozzarellom i maslinama

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 19.04.2017 / Rubrika:
Foto: Piotr Krzeslak/Thinkstock
0

Nakon uživanja u šunkici, jajima i francuskoj salati, vrijeme je za nešto lagano i povrtno

Tko ne voli fini tart? Još ako je obogaćen ukusnom mozzarellom koja se izvrsno topi, sočnim rajčicama i crnim maslinama, sigurni smo da će vam popuniti želučiće :)

Sastojci:

Za tijesto

  • 250 g oštrog brašna
  • 130 g hladnog maslaca, narezan na listiće
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 2-3 žlice hladne vode

Za nadjev

  • 200 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • cherry rajčice
  • mozzarella
  • crne masline
  • vegeta, bosiljak, origano

Priprema:

 

  1. Za početak zamijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, praška za pecivo i soli. Maslac u brašnu razmrvite prstima te dodajte vodu. Od tijesta oblikujte kuglu i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.
  2. Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za tart, izbodite ga vilicom i pecite oko 15 min. na 190 °C. Umutite jaja i kiselo vrhnje te dodajte bosiljak i vegetu.
  3. Rajčice prepolovite, masline odkoštite i narežite na kolutiće, a mozzarellu na ploške. Na polupečeno tijesto rasporedite masline, rajčice i mozzarellu, prelijte jajima te zapecite u pećnici.
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 19.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr