Povrtno-mesna varijacija

Brzinski ručak: Talijanski mac&cheese s pancetom i povrćem

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 01.04.2017 / Rubrika:
Foto: kvitkafabian/Thinkstock
0

Zašto bi tjestenina sa sirom morala biti samo američka?

Malo tko ne voli legendardi mac&cheese ili tjesteninu sa sirom. Može se napraviti na klasičan način ili s raznim dodacima kako ne bi bila prazna, a posebno će vas oduševiti ovaj s pancetom i raznim povrćem. Njam!

Sastojci:

  • jedan luk
  • panceta, narezana na sitne komadiće
  • tjestenina penne ili caneloni
  • nekoliko stapki mladog luka
  • brokula
  • svježa crvena paprika
  • naribani sir (gauda, cheddar)
  • vrhnje za kuhanje
  • sol, papar, origano, parmezan

Priprema:

 

  1. Na malo maslinova ulja popržite luk te mu dodajte pancetu. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente i brokulu.
  2. Pancetu stavite na stranu, a u istoj tavici malo poržite papriku i kuhanu brokulu. Po potrebi ih začinite te im vratite pancetu.
  3. Kalup za pečenje namastite s malo maslaca te u njega prebacite pancetu skupa s povrćem i tjesteninom. U vrhnju rastopite sir te ga pomiješajte sa svime.
  4. Tjesteninu posipajte ostatkom sira, parmezanom i narezanim mladim lukom te pecite u pećnici na 180 °C dok se sir ne rastopi. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 01.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr