Slasni petak

Brzinski ručak: Složenac od tune

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:49 18.11.2016 / Rubrika:
Foto: JoeGough/Thinkstock
0
0 dijeljenja

Jednostavno jelo koje se brzo sprema

Tuna je odličan izbor za petak jer je lagana i spaja se skoro sa svim namirnicama, a pogotovo s tjesteninom i povrćem.

Sastojci:

  • dvije konzerve tune (u salamuri)
  • fusili ili penne tjestenina
  • jedno kiselo vrhnje
  • čaša pilećeg temeljca
  • poriluk
  • grašak
  • krušne mrvice
  • naribani sir (gauda ili cheddar)
  • sol, papar, peršin

Priprema:

 

  1. Skuhajte tjesteninu, a pećnicu zagrijte na 200 °C. Grašak i poriluk malo prodinstajte na maslacu te zalijte temeljcem.
  2. U posudu za pečenje pomiješajte tjesteninu, tunu, povrće s temeljcem, kiselo vrhnje. Začinite i pospite naribanim sirom i krušnim mrvicama. Dobar tek!

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:49 18.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr