Lagani petak

Brzinski ručak: Sitna tjestenina sa šparogama, brokulom i rajčicama u umaku od češnjaka i limuna

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 21.04.2017 / Rubrika:
Foto: cafedelites/Instagram
0

Kremasto, ukusno i puno zdravih sastojaka

U slučaju da nemate ništa morsko pri ruci, jednako dobra je i kombinacija povrća i tjestenine. No, ne bilo kakve tjestenine, već one najsitnije, kao za juhu, koja može odlično poslužiti i u umacima.

Sastojci:

  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • par malih cvjetova brokule
  • šparoge
  • cherry rajčice
  • šalica sitne tjestenine (risoni u obliku riže)
  • grašak
  • malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
  • sok od jednog limuna
  • sol, papar, peršin, parmezan
  • povrtni temeljac ili voda

Priprema:

 

  1. Na malo maslinova ulja popržite nasjeckani luk dok nije proziran te mu dodajte češnjak. Ubacite tjesteninu te je lagano popržite.
  2. Dodajte joj brokulu i šparoge te miješajte dok se mirisi ne povežu. Sve zalijte povrtnim temeljcem ili vodom te začinite po potrebi.
  3. Pustite neka zavrije, a zatim kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodajte grašak i parmezan te dobro promiješajte.
  4. Kada je tjestenina kuhana, a grašak mekan, dodajte malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje te limunov sok. Na kraju začinite svježim peršinom. Dobar tek!

 

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 21.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr