Jako fino, lagano, a zasitno

Brzinski ručak: Savijača od tikvica i sira u tankom tijestu

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:21 04.11.2016 / Rubrika:
Foto: Maria_Lapina/Thinkstock
0
0 dijeljenja

 Tikvice su uvijek aktualne i s njima je najlakše raditi

Mogu se uklopiti skoro u svako jelo, a jednako su ukusne u umacima, juhama, varivima, kao i u današnjoj izvedbi – savijači.

Sastojci:

  • 6 listova gotovog tijesta za savijaču
  • 40 g oštrog brašna
  • 1 vezica kopra
  • 4 žlice ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 150 g svježeg sira
  • 1 vezica peršina
  • 700 g tikvica
  • vegeta, papar

Za umak:

  • 3 jaja
  • 1 žličica ulja
  • 1 žličica mlijeka
  • 1 žličica jogurta

Priprema:

 

  1. Tikvice ogulite, naribajte, malo ih posolite i ocijedite. Dodajte im mlijeko, brašno, vegetu, papar, ulje, sir, kopar i peršin te dobro promiješajte.
  2. U međuvremenu napravite umak. Tri kore za savijače premažite umakom od jaja, a dio ostavite za kasnije. Premažite ih nadjevom od tikvica i savijte u tri savijače.
  3. Savijače složite u nauljen protvan te ih premažite preostalim umakom od jaja. Pecite u pećnici na 180 °C oko 40 minuta. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:21 04.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr