Samo 15 minuta

Brzinski ručak: Šarena tjestenina s kozicama, brokulom i paprikom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:07 23.09.2016 / Rubrika:
Foto: bijimi/Instagram
0
0 dijeljenja

Tko ne bi jeo ovo šarenilo na tanjuru?

Petak je dan za nešto veselo, šareno i lagano, a što može biti laganije od tjestenine i nečeg morskog, u ovom slučaju kozica ili škampa. Kako je repove škampa malo teže nabaviti, kozice možete pronaći u svakom dućanu ili ribarnici.

Količinu većine sastojaka birate po želji jer netko voli više tjestenine, a netko povrća odnosno kozica.

Sastojci:

 

  • šarena tjestenina u obliku federa
  • brokula
  • jedna crvena paprika
  • pola poriluka
  • kozice
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • sok pola limuna
  • sol, papar, bosiljak, curry, chilli mješavina
  • parmezan

Priprema:

 

  1. Na malo ulja poprižite luk i češnjak te dodajte kozice. Podlijte s malo vode ili bijelog vina te dinstajte dok kozice ne omekšaju.
  2. Dodajte brokulu, narezanu papriku, poriluk na kolutiće te začinite začinima po želji. Sve promiješajte i kratko prodinstajte da se sjedini.
  3. Dodajte skuhanu tjesteninu te poškropite sokom od limuna i poslužite s puno parmezana. Dobar tek!

 

 

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:07 23.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr