Brzo, lagano i šareno

Brzinski ručak: Rižoto sa špinatom i limunom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 22.03.2017 / Rubrika:
Foto: mauroholanda/Thinkstock
0

Proljeće je pravo vrijeme za eksploziju zelenog na tanjuru

Savršen rižoto uvijek je kremast, osjeti se pod zubima i nije raskuhan. Tajna ovakvog rižota je konstantno miješanje i dopuštanje da riža polako upije tekućinu, a na kraju se dodaje maslac.

Sastojci:

  • 5 žlica maslaca (odvojeno 4 i 1)
  • jedan luk
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 400 g riže za rižoto
  • 2 dcl bijelog vina
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 1 žličica limunovog soka i malo korice
  • sol, papar, bosiljak, parmezan

Priprema:

 

  1. Zagrijte temeljac i pripremite sastojke da ih imate pri ruci. Rastopite 4 žlice maslaca i na njemu ispržite luk dok nije staklast.
  2. Dodajte češnjak, bosiljak i oraščić i dobro promiješajte. Zatim dodajte rižu, miješajte je i pustite da se malo tostira, oko 2-3 minute.
  3. Ulijte bijelo vino, pustite neka krčka par minuta dok sasvim ne ispari. Postupno dodavajte temeljac – nakon svake šalice pustite neka ga riža upije i ujedno je miješajte.
  4. Po potrebi je začinite kako želite, a gotova je kada je al dente. Na kraju umiješajte ostatak maslaca, parmezan, nasjeckani špinat, limunov sok i koricu. Dobar tek!

 

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 22.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr