Oko 20 minuta

Brzinski ručak: Rižoto sa šampinjonima i slanutkom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:40 01.12.2016 / Rubrika:
Foto: fakeginger/Flickr
0
0 dijeljenja

Rižoto na brzinski način sve je što vam danas treba

Riža je svestrana namirnica, samo je važno dobro odabrati vrstu riže za jelo koje radite. Rižoto obično zahtijeva rižu kratkog zrna koja se tijekom pripreme stalno miješa kako bi bila kremasta.

Sastojci:

 

  • jedna šalica riže za rižoto (kratko zrno)
  • 5 šampinjona
  • jedna konzerva slanutka
  • luk
  • sol, papar, curry
  • malo bijelog vina
  • peršin

Priprema:

 

  1. Na malo maslaca poprižite luk dok ne bude staklast te mu dodajte narezane šampinjone. Podlijte s malo vode ili temeljca te pustite da se dinsta oko 5 minuta.
  2. Dodajte slanutak, začinite, dodajte rižu te podlijte s malo bijelog vina. Podlijte s dvije šalice vode te pustite neka zavrije.
  3. Kako bi rižoto bio kremast, važno ga je miješati dok riža ne omekani, podlijevajući ga temeljcem ili vodom po potrebi. Kada je rižoto gotov, posipati ga peršinom. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:40 01.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr