Na francuski način

Brzinski ručak: Quiche od špinata i cheddar sira

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:41 05.09.2016 / Rubrika:
Foto: Instagram
0

Otmjeno francusko jelo zapravo je jako lako napraviti

Ako nemate ideje što biste na brzinu pripremili i da vas zasiti, odaberite mirisni quiche. U njega se može staviti apsolutno sve i uvijek će ispasti prefin. Za šarenilo na tanjuru odlično je neko zeleno lisnato povrće poput špinata ili blitve.

Sastojci:

Za tijesto

  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 3 žutanjka
  • 2 žlice milerama
  • sol

Za nadjev

  • 400 g špinata
  • 4 mlada luka
  • 150 g cheddar sira
  • 250 g creme fraiche
  • 3 žlice milerama
  • sol, papar, muškatni oraščić

Priprema:

 

  1. Od sastojaka zamijesiti tijesto i pustiti da se odmori u hladnjaku oko pola sata do 45 minuta.
  2. Za nadjev prethodno skuhajte špinat, narežite ga tanke trakice, a maldi luk popržite na malo maslinova ulja.
  3. U posudi pomiješajte mladi luk, špinatcreme fraiche, mileram, cheddar sir, sol, papar i muškatni oraščić.
  4. Namastiti kalup za pečenje te zagrijati pećnicu na 200 °C. Razvaljati tijesto, staviti ga u kalup te nekoliko puta probosti vilicom. Peći 10 minuta.
  5. Kad je pečeno, napuniti ga nadjevom te peći kojih 30 minuta na 180 °C. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:41 05.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr