Bogatstvo okusa

Brzinski ručak: Puretina punjena špinatom i artičokama u kremastom umaku

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 03.04.2017 / Rubrika:
Foto: cafedelites/Instagram
0

Krta puretina odlično se nadopunjuje s bogatim okusom kombinacije zelenjave i sira

Ako volite artičoke, a ne znate kako biste ih najbolje pripremili, probajte ih ukomponirati u današnji ručak. Recept je fenomenalan i ne sumnjamo da će vas oduševiti ;)

Sastojci:

  • dva para purećih prsa
  • 120 g smrznutog ili svježeg skuhanog špinata
  • 250 g kremastog sira (npr. ricotta)
  • 170 g srca artičoka
  • mozarella, naribana
  • parmezan, nariban
  • češanj naribanog češnjaka
  • vrhnje za kuhanje + malo mlijeka
  • sol, papar, crvena paprika u prahu, bosiljak, origano

Priprema:

 

  1. Pureća prsa začinite solju, paprom, crvenom paprikom, bosiljkom i origanom te ih prerežite po pola, ali ne do kraja (mora ostati ‘džepić’).
  2. Špinat dobro iscijedite pa ga pomiješajte s kremastim sirom, nasjeckanim artičokama, mozarellom, parmezanom i češnjakom te začinite po potrebi.
  3. Smjesom napunite svaku polovicu prsa, a malo smjese ostavite za umak. Prsa pričvrstite čačkalicama te ih pecite na malo ulja sa svake strane dok ne dobiju zlaćanu boju.
  4. Od ostatka smjese napravite umak: zagrijte malo vrhnja za kuhanje i mlijeka te u njih ubacite smjesu od špinata. Pustite za zavrije te joj pridružite piletinu. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 03.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr