Šareno i slasno

Brzinski ručak: Punjene paprike s kvinojom i mrkvicom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 06.04.2017 / Rubrika:
Foto: supercat67/Thinsktock
0

Šarene punjene paprike odličan su proljetni ručak

U klasične punjene paprike ide mljeveno meso, no ako niste njegov najveći fan, možete iskoristiti i zdravu kvinoju. Jednako je ukusna :)

Sastojci:

  • 4 paprike babure
  • 2 šalice kvinoje
  • 2 mrkve
  • svježi peršin, bosiljak
  • maslinovo ulje
  • 1 žlica octa
  • sol, papar

Priprema:

 

  1. Isperite kvinoju te je kuhajte u vodi u omejru 1:3 oko 15 minuta. Opet je isperite vodom i dobro ocijedite.
  2. Mrkvu i peršin nascjeckajte te ih pomiješajte s kvinojom i mješavinom maslinovog ulja, octa, soli, papra i bosiljka
  3. Paprike operite, odrežite im vrh pa ih očistite od koštica. Punite ih nadjevom od kvinoje i zapecite u pećnici. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 06.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr