Lagano i fino

Brzinski ručak: Punjene lignje s kozicama, lukom i češnjakom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:11 28.10.2016 / Rubrika:
Foto: Elizaveta Korobkova/Thinkstock
0
0 dijeljenja

Jednostavne, ukusne i lake za pripremu

Petkom obično jedemo nešto morsko makar to nije pravilo, no dobro nam dođe čišćenje od teških obroka. Punjene lignje svakako su dobar izbor za lagan ručak, a pogotovo ako nisu punjene na uobičajen način.

Sastojci:

 

  • 4-6 liganja
  • 6 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • rastopljeni maslac
  • svježi peršin
  • paket smrznutih kozica
  • sol i papar
  • 4 dcl pirea od rajčice
  • malo crnog vina

Priprema:

 

  1. Za početak lignjama odrežite i nascjekajte krakove. Popržite nascjekani luk i pola od nasjeckanog češnjaka na maslacu.
  2. Dodajte peršin, kozice i krakove, dobro promiješajte i začinite. Lignje dobro operite i izvadite im kost i utrobu ako je ima.
  3. Svaku napunite smjesom od kozica i luka te učvrstite čačkalicama. Na maslacu popržite osttak češnjaka, dodajte rajčicu te zalijte s malo vina.
  4. Neka zavrije, a onda smanjite vatru da se dinsta oko 5 minuta. U umak dodajte punjene lignje, poklopite i kuhajte dok lignje nisu mekane, oko 20-30 minuta. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:11 28.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr