Nešto drukčije

Brzinski ručak: Punjena pileća prsa s mozzarellom i sušenim rajčicama u crnom umaku

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 25.03.2017 / Rubrika:
Foto: cafedelites/Instagram
0

Mozzarella je posebno zahvalan sir za ovakva jela

Ako još niste iskombinirali mozzarellu s piletinom, danas je pravo vrijeme za to. Sušene rajčice jelu će dati specifičan okus kao i umak od balzamičnog octa. Vrlo aromatično!

Sastojci:

  • 2 para pilećih prsa
  • 3 žlice sušenih rajčica u ulju
  • 4 šnite mozzarelle
  • svježi bosiljak
  • 4 češnja češnjaka
  • aceto balsamico
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • sol, papar, origano

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C, a pileća prsa prerežite po sredini, ali ne do kraja. Posolite ih, popaprite i začinite origanom.
  2. Zalijte ih jednom žlicom ulja od sušenih rajčica te ih napunite jednom šnitom mozzarelle, sušenim rajčicama i svježim bosiljkom.
  3. Zatvorite ih čačkalicama te ih popržite sa svake strane na maslinovom ulju. Dok se piletina prži, pomiješajte protisnuti češnjak, balzamični ocat i šećer.
  4. Umakom zalijevajte piletinu sa svih strana i pustite da se dinsta oko 2-3 minute. Prebacite je skupa s umakom u posudu za pečenje i pecite oko 10 minuta. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 25.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr