I za zahtjevna nepca

Brzinski ručak: Pržena riža s povrćem i škampima

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 10.04.2017 / Rubrika:
Foto: simplyrecipes/Instagram
0

Brzo, jednostavno, nadasve ukusno i zdravo jelo

Spoj riže, nečeg morskog poput škampa ili kozica, soja sosa i povrća stvarno ne može biti loša kombinacija za završetak radnog tjedna. Uživajte!

Sastojci:

  • paket kozica ili svježi očišćeni škampi
  • kuhana riža
  • pola žličice gustina
  • 3 jaja
  • 2 stapke mladog luka
  • smrznuti grašak
  • jedna veća mrkva
  • 1 žlica soja umaka
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • sol, papar

Priprema:

 

  1. Začinite škampe solju, paprom i gustinom i pustite neka odmara oko deset minuta. Na zagrijanoj tavi ili woku popržite škampe oko 30 sekundi sa svake strane.
  2. Izvadite ih iz tave, a u nju ubacite razmućena jaja i malo ih izradite kuhačom, ali ne do kraja. Izvadite ih van te popržite narezani mladi luk i rižu oko dvije minute.
  3. Dodajte im mrkvu, soja umak, grašak, škampe, jaja i sezamovo ulje. Sve dobro promiješajte i začinite po potrebi. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 10.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr